Nieuwe x-mas shoppingstraat in Genk

GENK – Van 1 tot en met 31 december 2015 transformeert de Molenstraat in Genk in een ophefmakende winkelstraat. Onder de naam Tempola Design worden er verschillende leegstaande panden ingevuld met een origineel en gevarieerd aanbod aan mooi vormgegeven lifestyleproducten voor hem, haar, jong, oud, huis en dier.  

Temporary Lane, een innovatief concept van het creatieve bureau Comosie, heeft als doel om leegstaande panden in stadskernen te revitaliseren. Niet met één pop-up, wel door een aanéénschakeling van verschillende tijdelijke shops, waar de focus ligt op een Euregionaal aanbod van producten. “Het effect is dat van een stedelijke defibrillator,” zegt Christiaan Kastrop, één van de initiatiefnemers. “Het project geeft een positieve impuls om het tijdelijke hartfalen in de straat te verhelpen en de doorstroom opnieuw op peil te krijgen. Mét positief en verstrekkend resultaat voor zowel stad, bewoners, bezoekers als winkeleigenaars.”

“Temporary Lane is een stedelijke defibrillator.
Bedoeld om met een positieve impuls het tijdelijke hartfalen in de straat te verhelpen.” 

tempola-01

PROGRAMMA: 
do 3.12 
13u00 – officiële opening – hoogwaardigheidsbekleders gaan door het lint.

Tempola Design voorziet in betaalbare en originele eindejaarsgeschenken voor hem, haar, jong, oud,  huis en dier.

Weekends
Foodtrucks  – een gastronomische verantwoorde snack past in eenieders kraam. 
Teelicious  – personaliseer een t-shirt, tote bag of keukenschort. (uitgezonderd 5.12). 
www.teelicious.be 
Doggie  – hondenkoekjes-vormen, letterlijk en figuurlijk. Daar heb je zelf een stevige brok aan. www.makery.be 

za 12.12 
Nocturne  – alle winkels blijven open tot 20u00.

Nele Reymen – writer in residence geeft woordelijk van jetje in de vitrine van Boekhandel MalpertuisVier de laatste onafhankelijke boekhandel van Limburg én combineer met een unieke en gepersonaliseerde tekst, cadeaubon of nieuwjaarsbrief van de leukste onafhankelijke schrijfster van Limburg. (za 12.12 en zo 13.12 telkens van 14u tot 18u) 

nele
www.nelereymen.be
www.boekhandelmalpertuis.be

MAD multiples – de bachelors Juweelontwerp (MAD/PXL) presenteren en verkopen hun multiples: draagbare, reproduceerbare sieraden aan een aantrekkelijk prijs.
www.pxl-mad.be

Franky Larousselle – koppelt architecturale visie aan een onmetelijk tekentalent  en is dé coming man van de kunst. Larousselle presenteert een nieuwe serie vrij werk, imposant en in de hem kenmerkend stijl. Hij wordt niet voor niets omschreven als de Rinus Van de Velde van de architectuur. 
www.frankylarousselle.com

Cafeïne.be – architectuurfotograaf Thomas De Bruyne presenteert een serie fotoprints waarin hij de esthetiek van de hedendaagse toparchitectuur abstraheert tot geometrische kunst.
www.cafeine.be

OWOW – de Belgische designer Pieterjan Pieters presenteert zijn innovatieve gamma aanplug&play muziekinstrumenten waarmee je op de meest intuïtieve manier beats in elkaar weet te boksen. Daar zit geheid muziek in. 
www.owow.be 

zo 13.12, 20.12 en 27.12
BKRK  – workshop in samenwerking met Sjiek (HBvL) waarbij de winnaars samenwerken met Limburgse lederbewerkers van Bokrijk en ook designers als kuppers&wuytens. 
www.bokrijk.be

Tempola Design bundelt een indrukwekkende lijst winkels en labels met het oog op een uitgebalanceerd aanbod aan mooi vormgegeven lifestyle producten. X-mas shopping was nog nooit zo leuk én eenvoudig: alles in één straat. Het ABC van Tempola Design.

 

 

 

Comments are closed.